Svjetlosni izvori

88
Boja
Materijal
Tip svjetla
Volt
Watt
Zatamnjen
Prikaži

Izvori svjetlosti


Kompaktniji, učinkovitiji i individualiziraniji. U usporedbi s klasičnim žaruljama, koje se praktički ne mijenjaju više od 100 godina, izvor svjetlosti koji štedi energiju doživio je brzi razvoj u samo 30 godina.

Brzina kojom se od tada dogodio tehnološki napredak zadivljujuća je: prvi izvori svjetla bili su dugački, spori i emitirali su samo hladnu bijelu svjetlost. Međutim, postupno su postali kompaktniji i učinkovitiji. Danas kupci mogu kupiti svjetiljke koje emitiraju upravo toplu ili hladnu bijelu svjetlost koju žele. Zbog toga izvori svjetlosti koji štede energiju često zamjenjuju konvencionalne žarulje sa žarnom niti, koje su u mnogim zemljama zabranjene.
Osram nudi opsežan i sveobuhvatan portfelj LED svjetiljki koje izgledaju i osjećaju se kao tradicionalne žarulje sa žarnom niti. Što je LED? Dioda je. Diode su danas stvarno velike snage.

Izvori halogena u odnosu na LED:
Halogene žarulje, od malih reflektora do velikih stropnih svjetala, imaju kraći vijek trajanja (otprilike 2000 sati) i razvijaju relativno visoke temperature kada su upaljene. To ponekad može biti problem, ali na gradilištu zimi, na primjer, može doći u obzir topla reflektora. Zbog veće temperature, halogena svjetla razvijaju intenzivniji svijetli osjećaj. Svjetiljke s LED diodama imaju znatno duži vijek trajanja (oko 10-30.000 sati), a njihove prednosti uključuju manju potrošnju energije.

Osramove MR16 i PAR16 LED diode idealna su zamjena, za razliku od prethodnih LED svjetiljki, novi se modeli proizvode u veličini sličnoj njihovim halogenim alternativama. A zahvaljujući pravom staklenom omotaču, vrlo ih je teško razlikovati od halogenih svjetiljki, što ih čini savršenom zamjenom. Uz to, oni troše samo djelić energije potreban sličnim halogenim žaruljama. Te se nove žarulje mogu zatamniti, a profesionalni model može izdržati do 40 000 sati rasvjete.

Učinkovitost, dizajn i kvaliteta svih Osram svjetiljki ostavljaju impresivan dojam.