Odustajanje od ugovora

Pravo na otkazivanje narudžbe

Kao
privatna osoba, imate pravo otkazati narudžbu u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Otkaz istječe nakon 14 dana od dana kupnje, ili će treća osoba osim prijevoznika i osoba koju navedete steći fizičko vlasništvo nad zadnjom robom.

Da biste iskoristili pravo na otkaz, morate nas obavijestiti (Rendl Lighting kao info@rendl.com, tel .: + 420 242 446 146) o svojoj odluci da otkažete narudžbu s jasnom izjavom (npr. Dopisom poslanim poštom ili e-mailom). Da biste ispunili rok za otkaz, dovoljno je poslati obavijest o korištenju prava na otkaz prije isteka roka za otkaz.

Učinci otkaza
Ako otkažete svoju narudžbu, vratit ćemo vam sva plaćanja koja ste dobili od vas, osim troškova otpreme. Možemo odbiti naknadu za gubitak vrijednosti isporučene robe ako je gubitak rezultat nepotrebne manipulacije vama. Povrat ćemo izvršiti bez nepotrebnog odgađanja i najkasnije do -

(a) 14 dana nakon datuma na koji primamo bilo koju od isporučene robe od vas, ili

(b) (ako je ranije) 14 dana nakon datuma kada dostavite dokaz da ste vratili robu, ili

(c) ako roba nije isporučena, 14 dana od dana kada smo obaviješteni o vašoj odluci o otkazivanju narudžbe.

Povrat ćemo izvršiti istim načinom plaćanja koji ste koristili za početnu transakciju, osim ako se izričito niste dogovorili drugačije; ni pod kojim se uvjetima ne naplaćuju naknade kao povrat sredstava.

Povrat novca možemo zadržati dok ga ne primimo natrag ili dok ne dostavite dokaz da ste robu poslali natrag, ovisno o tome što se dogodi prije. Pošaljite robu natrag ili ih predajte bez nepotrebnog odgađanja i u svakom slučaju najkasnije 14 dana od dana kada ste nas obavijestili o otkazivanju narudžbe. Rok je ispunjen ako robu pošaljete prije isteka 14 dana.

Morat ćete snositi izravne troškove vraćanja robe.

Vi ste odgovorni samo za bilo koju smanjenu vrijednost robe koja je rezultat rukovanja, nego što je potrebno za utvrđivanje prirode, svojstava i funkcioniranja robe.